
Det er mange forskjellige ginseng te å få kjøpt, men den ekte - den med futt og kraft i - den må lages hjemme fra bunnen av.
Mr. Kim, en av våre inspektører har drukket hjemmelaget ginseng te hver dag i hele sitt voksne liv. Han er 65 år gammel og er fremdeles frisk og rask som en ungdom. (usedvanlig frisk og rask)
Idag stakk han innom leiligheten min med 1.5 kilo ginsengrøtter. Disse røttene har stått 6 år i jorden og er på topp i kraft, det syvende året begynner røttene å blomstre og da suges den gode kraften opp i bladene og forsvinner.
Det tar mange timer å lage ginseng ekstrakt, her er oppskriften:
- Legg 3-4 røtter i en 1 liters glasskjele (må være glass, ikke metall)
- Legg i 12-15 tørkede frukter
- Fyll helt opp med vann
- Kok til halvparten av vannet er borte
- Fyll opp med vann
- Kok til havparten av vannet er borte
- Fyll opp med vann
- Kok til halvparten av vannet er bort
Du har nå en halv liter med ginseng ekstrakt som kan varmes opp og drikkes som te. Ekstraktet er veldig besk i smaken, de fleste drikker det derfor med sukker. En halvliter ekstrakt rekker i 3-4 dager. Jeg må derfor lage 1 liter i uken for å holde det gående. Gjett hva jeg skal gjøre i helgende fremover?
3 Comments:
Neste regnværsprosjekt i båten?
Gleder meg til å smake.
Da får vi bare håpe på regn i sommer. Alternativt kan dette være et prosjekt en av dagene vi må holde oss i skyggen for ikke å bli helt oppbrent i huden.
Gunvald
Husk at dette er en mannedrikk. Damene må nøye seg med noe annet!!!!
Legg inn en kommentar
<< Home